Chirp – Tabblad settings

Advanced settings: Ani-code – Dit is de code van je portofoon die hij uitzendt als je dit ingeschakelt hebt. Je kunt hier de code wijzigen.

Other settings: bij VHF lower limit, VHF upper limit, UHF lower limit, UHF upper limit kun je de laagste en hoogste frequentie instellen waarop de portofoon mag zenden en ontvangen. VHF lower moet 144 MHz zijn, VHF upper 146 MHz. UHF lower moet voor de amateurbanden 430 MHz zijn en UHF upper 440 MHz. TX enabled vink je bij VHF en UHF aan als je wilt dat de porto ook buiten de amateurbanden ontvangt.

Other settings: Mededelingen bij het aanzetten van de portofoon. Wat deze instellingen precies doen is mij nog niet duidelijk, alleen Power-message 1 is mij duidelijk, hier kun je een boodschap in zetten als je de portofoon inschakelt, standaard staat hier “welcome” . Je zou hier bijvoorbeeld je call in kunnen voeren.

 

Working-mode: Hier kun je instellen hoe display regel A en display regel B staan ingesteld.

Display: Hier kies je A voor de bovenste regel en B voor de onderste regel van het display die standaard actief is.

VFO/MR mode: Hier kies je of er standaard met een geheugenkanaal of een frequentie opgestart moet worden.

Keylock-pad: Enable je deze functie dan zal het toetsenbord van de portofoon bij opstarten geblokkeerd zijn

MR A en MR B channel: Hier kies je ervoor op welk kanaal de portofoon moet opstarten als hij in de MR (geheugenkanalen) modus staat.

VFO A en VFO B band: Hier kies je ervoor op welke band de portofoon moet opstarten als hij de VFO (frequentie) mode staat.

VFO A en VFO B power: Hier stel je in of de portofoon bij opstarten met laag of hoog vermogen moet zenden in de VFO mode, dit kun je weer per display instellen.

VFO A en VFO B bandwidth: Hier kies je voor wide of narrow, voor de amateurbanden kies je altijd voor wide.

VFO A en VFO B ptt-id: Als de portofoon in een groep is opgenomen, stel je hier het groepnummer in per display dat uitgezonden wordt bij het indrukken van de ptt-toets.

VFO A en VFO B tuning step: Hierin stel je de stappen in waarin de frequentie verspringt, voor de amateurbanden is dit 12,5 KHz.