Frequentie opslaan

Het opslaan van frequenties gaat redelijk eenvoudig. Je kunt 128 simplex- of duplex frequenties opslaan op de Baofeng uv5-r.

  1. kies de frequentie op band A
  2. ga de menu’s af en stel alles in zoals je voor deze frequentie ingesteld wilt hebben. (zie handleiding menu)
  3. druk op menu
  4. druk op 2 en daarna op 7
  5. druk op menu
  6. kies met de pijltjestoetsen omhoog en omlaag het kanaal waar je deze frequentie wilt opslaan. Een kanaal waar al CH voor staat is al geprogrammeerd, deze kun je pas opnieuw programmeren als je de frequentie gewist hebt (menu 28)
  7. druk op menu
  8. druk op exit

Eenmaal de frequentie opgeslagen zijn de instellingen voor deze frequentie op het geheugenkanaal niet meer tijdelijk te wijzigen. Je hebt bijvoorbeeld op kanaal 1 een frequentie ingesteld met laag vermogen en zonder ctcss toon, maar je wilt tijdelijk met hoog vermogen en wel met de ctcss toon zenden. Dit kun je wel instellen in het menu, maar als je de ptt toets indrukt zullen de instellingen die je hebt opgeslagen voor het kanaal gebruikt worden. Je kunt als je tijdelijk met andere instellingen wilt zenden en/of ontvangen naar de VFO mode schakelen. Je stelt dan de gewenste frequentie en menu’s in en deze instellingen zullen dan meteen gebruikt worden. Voor band A en B kun je verschillende frequentie’s en menu-instellingen gebruiken.